pilates

Physio Pilates vai tavallinen Pilates?

Physio Pilates vai tavallinen Pilates. Miten nämä eroavat toisistaan? Kenelle Physio Pilates sopii?

Physio Pilates ohjaaja on laajan pilates-koulutuksen käynyt fysioterapeutti. Ohjaajalla on siten taitoa ja tietoa soveltaa liikkeitä kaikenlaisille ihmisille. Physio Pilates soveltuu vasta-alkajille mutta myös enemmän liikkuneille tai pilatesta harrastaneille. Liikkeitä voidaan soveltaa helpommaksi tai haastavammaksi jokaisen osallistujan tarpeiden mukaan. Fysio SOMAn pilatestuntien ohjaajana toimii Satu, Fysioterapeutti, liikuntaneuvoja ja Physio Pilates -ohjaaja, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisten liikkujien ja ryhmien ohjaamisesta. Vankka ohjaustausta on antanut paljon käytännön kokemusta erilaisten liikkujien huomioinnista.

Sopiiko Pilates selkäkipuiselle?

Tunti sopii myös niille, joilla ilmenee jotakin tuki- ja liikuntaelin vaivoja. Vaivaako esimerkiksi selkäkipu tai olkapään liikerajoitus? Liikkeitä ja asentoja voidaan muuttaa juuri sinulle sopiviksi. Samaa lihasryhmää vahvistavia harjoitteita voidaan tehdä eri asennoissa ja siten jokaiselle löytyy sopiva tapa harjoitella. Joskus ranteet tai polvet eivät tykkää konttausasennosta, ja silloin samoja harjoitteita voidaan tehdä esimerkiksi päinmakuulla. Syvien lihasten tuki on perusta kaikelle liikkumiselle. Physio Pilates- tunnilla harjoitellaan kehon kannattelua eri asennoissa. Syvien tukilihasten käyttö ja fysiologisesti oikeiden liikeratojen harjoitteleminen on tärkeää eri asennoissa, koska emmehän me arjessakaan ole kokoajan selinmakuulla tai konttausasennossa. Tuen pitäisi toimia myös seisten arjessa ja siksi tunneilla tehdään erilaisia harjoitteita myös seisten syvää tukea vahvistaen.

Sopiiko Physio Pilates raskaana oleville?

Kyllä. Moni ajattelee, ettei Pilatesharjoittelu sovellu odotusaikaan, mutta erityisesti Physio Pilateksessa saadaan keholle lisättyä liikkuvuutta ja vahvistaa oikeita liikeratoja odotusaikana. Syvien vatsalihasten harjoittelua voit tehdä koko raskausajan, kun otetaan huomioon sopiva kuormitus ja oikeat harjoitteluasennot. Samalla autat kehoa valmistautumaan synnytykseen ja siitä palautumiseen jo raskausaikana. Suorien vatsalihasten harjoittelua kannattaa välttää raskausajan edetessä, jotta ei lisätä liikaa kuormitusta jo valmiiksi venyneelle Linea Alballe, vatsan jännesaumalle.

Linea Alba venyy ja samalla haurastuu raskausaika kohdun kasvaessa ja sen liikaa kuormitusta tulisi välttää. On kuitenkin tärkeää pitää yllä ja vahvistaa syvien vatsalihasten tukea. Näin vältyt selkäkivuilta kun opit kannattelemaan kehoa ja ottamaan syvien vatsalihasten tuen erilaisissa liikkeissä myös arjessa. Odotusaikana Physio Pilateksessa huomioidaan vahvasti myös lantionpohjan ja koko vatsakapselin toiminta. Synnytykseen valmistautuessa on tärkeää oppia tunnistamaan lantionpohjan lihasten aktiivisuus ja rentous. Lantionpohjan lihasten rentouttaminen auttaa esimerkiksi synnytyksen etenemiseen ponnistusvaiheessa.

Physio Pilatesta pienryhmässä Tampereen Tammelassa

Fysio SOMAn pilatesryhmät pidetään tunnelmallisella pienryhmästudiolla Tampereen Tammelassa. Studiolle on helppo saapua, jaloitellen, ratikalla, bussilla tai vaikka junalla. Kadulta löytyy myös keskustan ainoat kiekkopaikat autoileville. Studio on rauhallinen ja pienryhmässä harjoittelu rentoa. Pienryhmän etuna on se, että ohjaajalla on aikaa yksilölliselle ohjaukselle ja kohtaamiselle. Jos kaipaat jotakin muuta kuin ison salin täydeltä himoliikkujia, olet saapumassa oikeaan osoitteeseen Fysio SOMAlle. Kurkkaa lisää kursseista täältä.

Satu

Fysio SOMA